Praksis for helsesekretærer og medisinske sekretærer

Opptakskrav: Helsesekretær (legesekretær) eller medisinsk sekretær.

På bakgrunn av mange utdannede helsesekretærer eller medisinske sekretærer som ikke har eller har for lite praksis, tilbyr vi nå et praktisk kurs som gjør det mye lettere for denne yrkesgruppen å komme ut i arbeid. Kurset er intensivt og går over 2 uker fra 09.00-15.00. Kurset holdes i våre lokaler i Pilestredet 15b, midt i Oslo sentrum.

Man lærer det praktiske som må til for å jobbe på et legekontor. Dvs. System X (vanlig brukt dataprogram), laboratoriearbeid hvor deltagerne øver på hverandre og maskinlære. Det benyttes i dag mange ulike apparater og disse må kunnes. Man jobber også med case som lærer sekretærene å vurdere telefoner og hvordan man skal sette opp pasienter til time ved akutt behandling. Kurset er lagt opp så reelt man kan få det på et legekontor, og gjør deltagerne mer rustet til å gå ut i jobb etterpå.

Vi har et stort og moderne laboratorium med mange relevante maskiner. Våre instruktører har lang erfaring fra både undervisning og som helsesekretær på legekontor. Vårt morselskap Lenas HelsePersonell AS har lang erfaring med å hjelpe personer ut i jobb som sekretær. Vi vet hva som skal til for å få jobb. Derfor har vi nå laget et kurs slik at helsesekretærer som mangler praksis har større mulighet for å komme i arbeid etter endt kurs. Kurset er  delt inn i 3 moduler.

Første modul:

Gjennomgang av arbeidsoppgaver på legekontor. Her får man repetisjon av de viktigste oppgavene på legekontoret. Det er arbeid i resepsjon/skranke, laboratoriearbeid, skiftestue og telefon. I tillegg er det casearbeid hvor man lærer å behandle pasienter i skranke og på telefon, samt akuttvurdering av pasienter.

En gjennomgåelse av en typisk arbeidsdag som helsesekretær på et legekontor.

Andre modul:

Her lærer man dataprogrammet System X.  Dette er et veldig utbredt program på legekontor i dag. I tillegg lærer man Fürst forum. Det er et tilleggsprogram hvor man lærer å rekvirere prøver og  sende prøver til Fürst Medisinske Laboratorium. Fürst Medisinsk Laboratorium er et privat laboratorium innen fagområdene medisinsk biokjemi, klinisk farmakologi, mikrobiologi og patologi.
Laboratoriet er Norges største med rundt 400 ansatte. Det er viktig at man som medarbeider på et legekontor kan dette programmet.

Tredje modul:

Den siste modulen tar for seg praktisk laboratoriearbeid. Her går man gjennom følgende:

 • Hurtigtester som mononucleose, helicobacter, Strep A, urin, HCG og FOB.
 • Kapillær prøvetaking som Hb, CRP og INR.
 • Venøs blodprøvetaking. Her repeterer man det å ta blodprøver på hverandre. Man repeterer om glass og nåler samt analyser og alle maskiner som brukes til analyse av prøvesvar.
 • Vedlikehold av utstyr og maskiner. Her lærer man blant annet om sterilisering av utstyr som brukes ved oppdekking til undersøkelser.
 • Kvalitetssikringsarbeid (presisjon, nøyaktighet og kommunikasjon)
 • Blodtrykk. 24 t BT
 • Øreskyll
 • Sårskift
 • EKG og Spirometri (teoretisk).

Etter endt kurs kan deltagerne søke jobb på legekontor. De kan også få tilbud om jobb via Lenas HelsePersonell.

Akkurat nå har vi venninnekampanje ! Om dere er to venninner som melder dere på, så får dere 2.500,- i avslag hver på vårt kurs.
Bruk kode: #venn ved påmelding

Dette kurset går i våre kurslokaler sentralt i Oslo over 10 dager, hvor du lærer hvordan det er å jobbe på et legekontor teoretisk , men mest praksis. Dette er et meget spennende kurs for deg som trenger praksisplass. Vi samarbeider tett med Lenas HelsePersonell som vi hjelpe deg ut i jobb etter praksiskurset. 

Pasient på legekontor

 

Dato Informasjon
23. august - 3. september 2021. Om dere er to venner som melder dere på, så får dere 2.500,- i avslag hver på vårt kurs i. Bruk kode: #venner ved påmelding Kurset er fra 09:00-15:00 15.000,- (Ikke helger) Kontakt oss ved spørsmål om kurset
11. oktober - 22. oktober 2021. Om dere er to venner som melder dere på, så får dere 2.500,- i avslag hver på vårt kurs i. Bruk kode: #venner ved påmelding Kurset er fra 09:00-15:00 15.000,- (Ikke helger) Kontakt oss ved spørsmål om kurset
6. desember - 17. desember 2021. Om dere er to venner som melder dere på, så får dere 2.500,- i avslag hver på vårt kurs i. Bruk kode: #venner ved påmelding Kurset er fra 09:00-15:00 15.000,- (Ikke helger) Kontakt oss ved spørsmål om kurset
17. januar - 28. januar 2022. Om dere er to venner som melder dere på, så får dere 2.500,- i avslag hver på vårt kurs i. Bruk kode: #venner ved påmelding Kurset er fra 09:00-15:00 15.000,- (Ikke helger)
14. mars - 25. mars 2022. Om dere er to venner som melder dere på, så får dere 2.500,- i avslag hver på vårt kurs i. Bruk kode: #venner ved påmelding Kurset er fra 09:00-15:00 15.000,- (Ikke helger)
7. juni - 20. juni 2022. Om dere er to venner som melder dere på, så får dere 2.500,- i avslag hver på vårt kurs i. Bruk kode: #venner ved påmelding Kurset er fra 09:00-15:00 15.000,- (Ikke helger)

Kr. 15000 (Om dere er to venner som melder dere på, så får dere 2.500,- i avslag hver på vårt kurs. Bruk kode: #venner ved påmelding),-

Påmelding skjer via skjemaet nedenfor eller på telefon 22 99 94 94

Påmeldingsskjema


  «Praksiskurset for helsesekretærer og medisinske sekretærer» har ført meg ut i fast stilling slik jeg drømte om. Jeg er så fornøyd med dette kurset! Det gav meg en god opplæring av alt det praktiske som må til for å jobbe på et legekontor som helsesekretær.

  Instruktøren var kjempedyktig og jeg er meget fornøyd med kurset generelt! Cefalon og Lenas HelsePersonell har vært gode og helt avgjørende for meg for å komme meg raskt ut i jobb, så jeg vil veldig gjerne anbefale dette kurset videre til alle dere som mangler praksis og ønsker jobb på et legekontor eller lignende.  Jeg var heldig og fikk jobb i bedrifthelsetjenesten og stortrives!

   

  Tusen takk Cefalon og Lenas HelsePersonell!

  Suzan Yaldizli,

  Meget fornøyd med praksiskurs som Cefalon tilbyr! Jeg fikk innblikk hvordan arbeid fungerer på et legekontor. Gjennom kurset lærte jeg å bruke de ulike utstyrene på lab og utførte relevante laboratorieoppgaver, deriblant blodprøvetaking, analysering og vurdering av prøvesvar av ulike prøver som f.eks Urinstix, CPR, HB, Glukose, INR og m.m.

  Kurset er svært balansert både i teori og praksis. Jeg tilegnet meg kunnskap i pasientprogrammet System X og NOKLUS sine laboratorieprosedyrer ganske raskt.

  Instruktøren var faglig dyktig, tillitsfull og alltid tilgjengelig dersom man lurte på noe.

  Elizabeth Koikai Løypestrand,

  Er veldig fornøyd med dette kurset, lærte masse og kan sterkt anbefale videre å gå et slikt kurs hos Cefalon.

  Veldig flink og engasjerende kursleder som lærte oss masse teori og det å jobbe på et legekontor i praksis.

  Et meget lærerikt kurs på 2 uker som førte til at jeg gikk rett inn i ny jobb etter kurset 🙂

  (Høst 2020)

  Stine Johannessen,

  Tilbake til kursoversikt

  Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev