Nytt og spennende kurs med VR

Vi er de første i Norge! Hos oss kan du lære å forebygge vold og trusler gjennom bruk av VR-teknologi!

Når du tar på deg brillene kommer du inn i en virtuell virkelighet. Vi har skreddersydd et scenario hvor du som arbeidstaker møter en truende person på et venterom. Med VR-brillene vil du føle at du oppholder deg i en reel situasjon! Du får følelsen av at du kan snakke med og ta på personene i rommet. En av de viktigste egenskapene til VR, er evnen til å gi følelsesmessige reaksjoner, så nærmere virkeligheten kommer du ikke!

På dette kurset vil du lære å håndtere en ubehagelig og truende episode, og hvordan du kan forberede deg på truende og voldsutsatt scenarioer med bruk av de rette metodene. Det å være bevisst på konflikthåndtering, å lære ulike metoder for å roe ned en truende person, vil gjøre deg mer trygg og mer forberedt! Hvilke tegn og signaler skal du se etter? Kan du forhindre at situasjonen eskalerer? Dette og mye mer vil du lære på kurset.

Hos oss lar vi deg utforske en helt ny verden, hvor du virkelig får føle på kroppen hvordan det er å bli truet av en person.

Hvorfor velge Vold og trussel kurs med VR:

Mange arbeidstakere utsettes for vold og trusler i forbindelse med sin arbeidsplass. Arbeidsgiver har ansvar for at ansatte ikke utsettes for vold og trusler. Ansatte skal ha opplæring og arbeidsgiver skal ha rutiner for forebygging, forklarer Arbeidstilsynet og henvender til arbeidsmiljøloven § 23A-1.

Vitenskapelig forskning innen nevrovitenskap og psykologi har avslørt at hjernen skaper et mentalt kart over et miljø fra informasjon som blir absorbert gjennom de fem sansene.

Informasjonen blir deretter vår virkelighetsoppfatning og jo mer informasjon vi tar om bord, jo mer blir vår erkjennelse utviklet. Når vi ser noe som er kjent, spår hjernen hva som vil skje videre.

Når hjernen ikke har noen praktisk erfaring med en situasjon, hvilken spådom vil den imidlertid gjøre? Reaksjonen vil være basert på informasjon som er lagret i minnet.

VR har muligheten til å koble om hjernen og styrke nevrale forbindelser, og som et resultat kan vi lære raskere og mer effektivt.

VR-biller er designet for å fordype brukere totalt i den virtuelle simuleringen. Deres syn, hørsel, lukt og berøring er fraværende fra den virkelige verden, og hjernen tror derfor den virtuelle verden er ekte.

En av de viktigste egenskapene til VR er evnen til å gi følelsesmessige reaksjoner. Nærmere virkeligheten kommer du ikke! Derfor er VR-kurs i vold og trusler den beste måten å forberede en eventuell truende situasjon som kan oppstå på for eksempel din arbeidsplass.

Les mer og meld deg på her